مشخص کردن و دریافت نفقه فرزندان
مشخص کردن و دریافت نفقه فرزندان
محاسبه نفقه برای تعیین حق و حقوق فرزندان بسیار مهم تلقی شده و توسط وکلای خبره و کاردان این عرصه تعیین می شود. این حق قانونی، برای همه کودکان قابل وصول است که برای تامین نیاز به پوشاک، خوراک و مسکن کودک مطالبه می شود. در این زمینه شرایط و عوامل متعددی مورد توجه قرار می گیرند، از جمله آن ها می توان به میزان استطاعت مالی والدین، توان کار کردن فرزند، سن فرزند و… اشاره کرد. پرداخت نفقه فرزند مشترک بر عهده پدر است و در صورت فوت او این حق قانونی از جانب جد پدری و جد مادری تامین خواهد شد. در این گزارش نکات مهمی در رابطه با این حق قانونی ارائه می دهیم.
نفقه چیست؟
وکیل نفقه فرزند مفهوم این حق قانونی را نیز برای افراد مشخص می کند؛ برای احقاق این حق قانونی، آشنایی با مفهوم آن بسیار مهم تلقی می شود. پس از تولد هر فرزند، پدر و مادر او وظیفه دارند اسباب راحتی او را فراهم کنند؛ چرا که کودک در ابتدای تولد، خود توانایی تامین نیازها را ندارد و در این زمینه کاملا وابسته به دیگران است. به همین خاطر در رابطه با تامین نفقه، مواردی در قانون مدنی اشاره شده که به مساله تامین نیازهای فرزندان می پردازد. نفقه و مصادیق مرتبط با آن، مهمترین حق قانونی هر کودک است که بر عهده پدر و مادر او می باشد. مفهوم نفقه در قانون مدنی به صورت مجزا تعریف نشده و حتی وکیل در شیراز برای دریافت نفقه نیز قادر به تجزیه این حق برای فرزندان نخواهد بود؛ اما به طور کلی مبلغ نفقه باید به گونه ای تعیین شود که کلیه نیازهای او در رابطه با هزینه های متعارف زندگی را پاسخگو باشد.
ویژگی ها و شرایط نفقه
همان طور که پرداخت نفقه به زن شرایط به خصوصی دارد، نفقه فرزند نیز با در نظر گرفتن برخی شرایط خاص پرداخت می شود. شرایط پرداخت نفقه و مصادیق آن به شرح زیر می باشند:
- در پرداخت نفقه زن، مسئولیت پرداخت بر عهده شوهر او است؛ اما نفقه کودک بر عهده پدر او قرار می گیرد. در صورتی که پدر کودک توان مالی مناسبی نداشته و یا فوت شده باشد، در وهله دوم این حق قانونی بر عهده جد پدری او است. اما در صورت عدم پذیرش جد پدری، وصول مبلغ نفقه بر عهده مادر و جد و مادری خواهد بود.
- وکیل نفقه فرزند به شرایط سنی هر یک کودک نیز توجه می کند؛ در خصوص کودکانی که به سن قانونی برای تامین نیازهای خود رسیده اند، نفقه تعیین نمی شود. در صورتی که فرزند از عهده معیشت خود بر بیاید، دیگر شامل دریافت نفقه و مصادیق آن نخواهد بود.
- در تعیین مبلغ و میزان نفقه نیز به استطاعت مالی منفق نیز توجه می شود.
- در این زمینه نفقه های گذشته محاسبه نمی شوند و کودک بابت نفقه هایی که نتواسته دریافت کند، قادر به شکایت نخواهد بود. اما این شرایط با صدور حکم دادگاه تغییر می کند؛ در صورتی که فرد نفقه دهنده از پرداخت این حق قانونی سر باز بزند، شاکی پس از طی مراحل قانونی، می تواند نفقه های گذشته خود را از زمان صدور قطعی حکم دریافت کند.
همچنین بخوانید: راهنمای دریافت حضانت فرزند طبق قانون جدید