نکات اصلی طراحی اتاق کنفرانس چیست؟
برای ساخت سالن کنفرانس و طراحی سالن کنفرانس به صورت کاربردی، اصولی و زیبا باید به نکاتی مانند نحوه طراحی سالن، نحوه تجهیز سالن کنفرانس، امکانات و قابلیت های مورد نیاز شرکت سفارش دهنده توجه کرد. به استفاده از تجهیزات نور و صدا، رنگ توجه کنید. مناسب برای صندلی و صفحه نمایش، چیدمان عملی صندلی ها، امکانات اضافی و آکوستیک اتاق کنفرانس.
اتاق های کنفرانس در دفاتر شرکت های خصوصی یا سازمان های دولتی برای برگزاری همایش ها ساخته می شود. این مکان ها مکان هایی برای سازماندهی سمینارها و کنفرانس ها هستند. در این تالارها که به نام آخارا نیز شناخته می شوند، مراسم های مختلفی مانند مهمانی ها، جشن ها، برنامه های علمی و کنفرانس های بین المللی برگزار می شود.
با توجه به حوزه های مهم
در طراحی سالن کنفرانس توجه به قسمت های مختلف سالن کنفرانس و نه تنها قسمت اصلی سالن بلکه در نظر گرفتن فضای کافی برای تمامی قسمت های سالن کنفرانس اهمیت دارد. اتاق فرمان یا کنترل، اتاق انتظار، رختکن، پذیرایی، سرویس بهداشتی و سالن از قسمت های مختلف سالن کنفرانس هستند. در طراحی سالن اجتماعات باید برای هر اتاق مکان مناسبی در نظر گرفته شود و ویژگی های خاص هر اتاق در نظر گرفته شود.
اتاق کنترل نیز در موقعیتی قرار می گیرد که امکان کنترل کافی بر سالن اصلی را فراهم می کند و برگزارکنندگان می توانند برنامه را از طریق تجهیزات نور و صدا کنترل کنند.
نکات مهم در طراحی نمایشگاه
طراحی ورودی-خروجی اتاق جلسه و راهروی منتهی به آن یکی دیگر از موضوعات مهم در طراحی اتاق جلسه است. در صورت انطباق این طرح با استانداردها از بروز حوادث ناگوار و صدمات به افراد جلوگیری می شود. علاوه بر این استانداردهای ورودی و خروجی راحتی بیشتری را برای مخاطبان فراهم می کند. معمولا اگر عرض سالن حدود 140 سانتی متر باشد، به راحتی می توان بین آنها رفت و آمد کرد.
یکی دیگر از عوامل مهم درطراحی داخلی ورودی و خروجی سالن کنفرانس، علامت گذاری و نصب تابلوهای مناسب است. بهتر است برای نشان دادن مسیر خروج و مسیر اضطراری از رنگ های تیره استفاده شود تا در صورت بروز حادثه و قطع برق افراد حاضر در سالن متوجه موضوع شوند.نکته دیگر در مورد ورود و خروج طراحی متفاوت درب ها است. . وقتی وارد سالن می شود نیاز به طراحی خاصی دارد اما هنگام خروج از سالن مشخص نیست و برای جلب توجه نیاز به طراحی خاصی ندارد. همچنین در صورت بزرگ بودن سالن کنفرانس، طراحی ورودی و خروجی های متعدد برای جلوگیری از تجمع ضروری است.
در نظر گرفتن ویژگی های فرهنگی در طراحی سالن کنفرانس
طراحی فراتر از معماری است و بر جنبه های قومی، ملی و فرهنگی هر جامعه تمرکز دارد. بهتر است سالن کنفرانس با توجه به تاریخ، ویژگی های فرهنگی و موقعیت جغرافیایی هر کشور برنامه ریزی شود. الهام گرفتن از تاریخ پهناور ایران و اشکال معماری اصیل ایرانی و اسلامی در طراحی سالن و طراحی داخلی آن از جمله مواردی است که به این مکان روح و اصالت می بخشد.
بخشی از سالن
سالن های کنفرانس شامل سالن های کوچک برای کنفرانس های ملی و سالن های بسیار بزرگ برای رویدادهای بین المللی است. اندازه سالن های کنفرانس به ظرفیت هر سالن و نوع رویداد بستگی دارد. ابعاد و ظرفیت سالن کنفرانس نیز در شکل نهایی تاثیرگذار است. در طراحی سالن کنفرانس کوچک برای کاربری داخلی با ظرفیت کمتر از 100 نفر، نیازی به شیب دار کردن سالن کنفرانس و در نظر گرفتن چندین ورودی و خروجی به سالن نیست.
در طراحی سالن همایش عوامل دیگری از جمله ویژگی های مخاطب نیز در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال، ابعاد اتاق جلسات مخصوص استفاده سالمندان به دلیل لزوم توجه به نیازهای خاص این گروه سنی بزرگتر است، زیرا باید یک رمپ را نیز در نظر بگیرند. مراحل گذراندن بنابراین با توجه به مخاطبان، کاربردی بودن و ظرفیت اتاق جلسات، ابعاد نیز مشخص می شود.
نحوه چیدمان صندلی ها
طراحی سالن دارای ترتیبات مختلفی برای نشیمنگاه های آبی است. مهم ترین قسمت هر سالن اجتماعات سالنی است که صندلی ها و صندلی های اصلی در آن قرار دارند، بنابراین چیدمان صندلی ها نکته بسیار مهمی است و تصور اصلی سالن اجتماعات را ایجاد می کند. بسته به نوع صندلی ها و فاصله آنها، چیدمان مشخص می شود. دو نوع فاصله صندلی وجود دارد، فاصله کناری و فاصله ردیفی.
فاصله ردیف ها از ابتدا تا انتهای سالن یکسان است و اگر به این نکته توجه نشود زیبایی کل سالن و راحتی استفاده از برخی ردیف ها از بین می رود. در چیدمان صندلی های قاره ای، فاصله بین ردیف ها یکسان است، اما فاصله عرضی بین صندلی ها به صورت جزیره ای ایجاد می شود تا از هدر رفتن فضا جلوگیری شود. ویژگی بارز چیدمان صندلی های قاره ای استفاده بهینه از فضا است، به طوری که هر فرد 2.3 متر مربع فضا را اشغال می کند. به همین دلیل این نوع چیدمان عمدتاً توسط طراحان هنگام طراحی سالن کنفرانس مورد استفاده قرار می گیرد.
سیستم صدا و نور در طراحی تئاتر
از آنجایی که سالن سخنرانی برای مراسم استفاده می شود، تجهیزات نور و صدا برای برنامه های مناسب مانند تقویت کننده صدا، میکروفون، پروژکتور، بلندگوهای دیواری و دوربین های چرخشی ضروری است. نکته مهم دیگر در طراحی اتاق کنفرانس، نحوه و زاویه نصب بلندگوهای دیواری و سقفی برای پخش یکنواخت صدا در سراسر اتاق است.
برخی از امکانات مهم صوتی و تصویری به بهتر شدن کنفرانس کمک می کند، مانند ارتباط با سخنران از طریق ویدئو کنفرانس، تجهیزات مناسب برای پخش تصویر و سن مجری بر روی صفحه نمایش، سیستم صوتی استاندارد و سیستم وای فای پرسرعت.
عایق و آکوستیک تئاتر
سکوت یکی از مهمترین موارد در اتاق کنفرانس است. جلوگیری از ورود صداهای مزاحم خارجی به سالن کنفرانس به روش های مختلفی انجام می شود. استفاده از کفپوش ها و دیوارپوش های آکوستیک برای ایجاد محیطی آرام یک روش معمول در طراحی اتاق های کنفرانس است. ماده ای به نام پشم شیشه یا پشم معدنی برای دیوارها و کف آکوستیک استفاده می شود. خطرات ناشی از استفاده از پشم شیشه برای سلامت انسان باعث افزایش استفاده از پشم معدنی شده است. پشم سنگ بین دیوارها یا کف در محل مناسبی به ضخامت بیش از 2 سانتی متر قرار می گیرد و توسط رج محافظت می شود.
برخلاف پشم شیشه که ماده ای سرطان زا است و برای سازندگان خطر ایجاد می کند، استفاده از پشم معدنی مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی کند. لایه ای از پشم سنگ بین دیوارپوش ها یا کفپوش ها مانع و عایق برای عبور صدا و تضمین کننده سکوت در سالن کنفرانس است. علاوه بر دیوارها و کف، برای صندلی ها باید از مواد عایق صدا استفاده شود و برای ایجاد سکوت مناسب از فرش نیز در کف سالن کنفرانس استفاده شود. شکل سالن کنفرانس نیز در ایجاد صدای مناسب در داخل سالن موثر است، استفاده از معماری گنبدی با سقف بلند از دیگر روش های رایج برای ایجاد صدای مناسب در سالن کنفرانس می باشد.