چرا طلا نمی تواند پشتوانه محکمی برای کشور باشد؟
سایت خبری پارت نیوز نوشت: رئیس سابق کانون صرافان ایران گفت: برخی کشورها هم اکنون طلا را پشتوانه ارزش پول ملی می دانند اما بهترین حمایت از پول ملی اعتبار است.
اصغر سمیعی با اشاره به اینکه طلا نمی تواند پشتوانه محکمی برای کشور باشد، گفت: تا قبل از دهه 30 که بحران بزرگ اقتصادی در دنیا رخ داد، پشتوانه بهترین پول ها طلا و گاه طلا بود، اما بعدها ملاک هایی برای آن بود. با تجمیع درآمد ملی، درآمد فردی آن کشورها در نظر گرفته می شود
سمیعی گفت: به عنوان مثال، پس از جنگ جهانی دوم که آلمان کاملاً ورشکسته و بدهکار بود و طلا و جواهری برای چاپ اسکناس جدید نداشت، رهبران آن کشور تصمیم گرفتند جاده ای را که از مرکز کشور می گذرد به عنوان جاده تعیین کنند. بر اساس پول جدید و آنها هم همین کار را کردند.
وی ادامه داد: برخی کشورها همچنان طلا را مبنای ارزش پول ملی خود می دانند اما بهترین مبنای برای پول ملی اعتبار است.
رئیس سابق کانون صرافان ایران گفت: آمریکا اکنون اسکناسهایی را در بازارهای جهانی بهمیزان بسیار بیشتر از معادل طلایی که باید مبنای ارزش دلار باشد چاپ و به فروش رسانده است و این نیاز به پول یا پول دارد. اجناس "" معادل آن است و همه آن را می پذیرند، وقتی می گوییم پول باید پشتوانه طلا داشته باشد، مثل این است که بگوییم شخصی که چک می نویسد باید معادل آن پول در بانک باشد.
سامی گفت: اگر فردی 100 میلیون تومان در بانک داشته باشد و به همان میزان حق صدور چک داشته باشد، بیش از ده میلیون در بانک نخواهد داشت اما در بانک اعتبار دارد و مردم چقدر چک بدهند. نگذارید کسی چک های من را به بانک ببرد و مردم چک هایشان را طلا بگیرند بین خودشان مثل برگ خرج می کنند و آن را از پول نقد ارزشمندتر می دانند.
او گفت در این مورد مهم نیست که یک نفر چقدر پول در بانک داشته باشد، بلکه می تواند ده یا صد برابر پول بانک را شرط بندی کند، زیرا مردم را می شناسد. چک او را بهتر از پول نقد ارزش می دهد.
رئیس سابق کانون صرافان ایران گفت: قیمت سکه و اسکناس کشورهای دارای پول اعتباری یکسان است، زیرا جابجایی و انتقال پول راحتتر از طلا است و مردم میخواهند طلا را با پول مبادله کنند. بنابراین، برای پول نقد، چک کردن یا حتی یک کارت اعتباری مهم است.